DSC05688(1920X600)

Hvilke typer pasientmonitorer finnes?

Depasientmonitorer en type medisinsk utstyr som måler og kontrollerer de fysiologiske parameterne til en pasient, og som kan sammenlignes med normale parameterverdier, og det kan utløses en alarm hvis det er et overskudd.Som et viktig førstehjelpsapparat er det et essensielt førstehjelpsapparat for førstehjelpssentre for sykdom, akuttmottak på alle nivåer av sykehus, operasjonsstuer og andre medisinske institusjoner og ulykkessteder.I henhold til ulike funksjoner og aktuelle grupper kan pasientmonitoren deles inn i ulike kategorier.

1. I henhold til overvåkingsparametrene: det kan være enkeltparametermonitor, multifunksjons- og multiparametermonitor, plug-in kombinert monitor.

Enkeltparametermonitor: Slik som NIBP-monitor, SpO2-monitor, EKG-monitor etc.

Multiparameter monitor: Den kan overvåke EKG, RESP, TEMP, NIBP, SpO2 og andre parametere samtidig.

Plug-in kombinert monitor: Den er sammensatt av separate, avtakbare fysiologiske parametermoduler og en monitorvert.Brukere kan velge forskjellige plug-in-moduler i henhold til deres egne krav for å danne en monitor som passer for deres spesielle behov.

Pasientmonitor
multiparameter monitor

2. I henhold til funksjonen kan den deles inn i: nattbordsmonitor (monitor med seks parametere), sentralmonitor, EKG-maskin (den mest originale), foster-dopplermonitor, fostermonitor, intrakraniell trykkmonitor, defibrilleringsmonitor, mor-fostermonitor, dynamisk EKG-monitor, etc.

Bkantskjerm: Monitoren som er installert ved sengen og koblet til pasienten, kan kontinuerlig overvåke ulike fysiologiske parametere eller visse tilstander til pasienten, og vise alarmer eller journaler.Den kan også fungere med den sentrale skjermen.

EKG: Det er et av de tidligste produktene i skjermfamilien, og også en relativt primitiv.Arbeidsprinsippet er å samle inn EKG-dataene til menneskekroppen gjennom ledningsledningen, og til slutt skrive ut dataene gjennom det termiske papiret.

Sentralt monitorsystem: det kalles også det sentrale monitorsystemet.Den er sammensatt av hovedmonitoren og flere nattmonitorer, gjennom hovedmonitoren kan du kontrollere arbeidet til hver nattmonitor og overvåke forholdene til flere pasienter samtidig.det er en viktig oppgave å fullføre den automatiske registreringen av ulike unormale fysiologiske parametere og medisinske journaler.

DynamiskEKG-monitor(telemetrimonitor): en liten elektronisk monitor som kan bæres av pasienter.Den kan kontinuerlig overvåke visse fysiologiske parametere til pasienter i og utenfor sykehuset for at leger kan utføre ikke-sanntidsundersøkelse.

Intrakraniell trykkmonitor: intrakraniell trykkmonitor kan oppdage postoperative intrakranielle komplikasjoner ---- blødninger eller ødem, og foreta nødvendig behandling i tide.

Foster-dopplermonitor: Det er en enkeltparametermonitor som overvåker fosterets hjertefrekvensdata, vanligvis delt inn i to typer: stasjonær monitor og håndholdt monitor.

Fostermonitor: Måler fosterets hjertefrekvens, kontraktivt trykk og fosterbevegelse.

mor-fostermonitor: Den overvåker både mor og foster.måleelementer: HR, EKG, RESP, TEMP, NIBP, SpO2, FHR, TOCO og FM.


Innleggstid: Apr-08-2022